Active

  • Fiandre ACTIVE | За технологията

    Fiandre ACTIVE | За технологията

Fiandre Active Logo

Line Chart

Подобряване на всички фотокаталитични свойства

Благодарение на използването на титаниев двуокис, комбиниран със сребро, Active поддържа всички фотокаталитични свойства с по-голяма ефективност в сравнение с продуктите от първо поколение Active.

Luce Buio

Антибактериално действие дори на тъмно

Благодарение на наличието на сребро керамичните плочки Active поддържат антибактералното си и антивирусно действие дори в условия на ниско осветление и тъмнина.

Active въздейства и върху бактерии, устойчиви на антибиотици (MRSA), които са много опасни за човечеството и за съжаление непрекъснато нарастват в световен мащаб.

Led Bulb

Ефективност на всички фотокаталитични свойства дори при LED осветление

Active е единственият фотокаталитичен индустриален продукт в света, който работи не само с UV или слънчева светлина, но дори и с LED осветление.

Antibatterico

Антибактериално действие

Елиминира вирусите и бактериите над 99%, включително устойчиви на антибиотици бактерии (MRSA)

Antinquinante

Ефективност срещу замърсяване

Пречиства въздуха от настоящите замърсяващи вещества: NOx (азотни окиси) и ЛОС (летливи органични съединения)

Autopulente

Самопочистващо действие

Суперхидрофилизъм – лесно отстраняване на замърсяванията и последващо намаляване на използването на агресивни и скъпи почистващи препарати.

Antiodore

Действие против миризми

Предимствата на фотокатализата – подобряване на качеството на въздуха благодарение на отстраняването на токсични замърсители и миризми.

Active

99.99% антибактериално действие

Благодарение на процеса на окисляване, предизвикан от фотокатализа, Active унищожава бактериите, които влизат в контакт с керамичната повърхност.

Active също работи на тъмно и при LED осветление, благодарение на комбинираната употреба на титаниев двуокис и сребро, които подобряват антибактериалните му характеристики.

Active

Ефективност срещу замърсяване

Срещу азотни окиси и летливи органични съединения

Благодарение на процеса на фотокатализа, при наличие на естествена или изкуствена светлина и влага, замърсяващите вещества се превръщат в соли, безвредни за човешкото тяло. По-ефективен и мощен, Active е в състояние да разгради основните замърсяващи молекули (NOx, ЛОС и др.) по един по-ефективен и въздействащ начин благодарение на използването на цифрова технология при изработката, която позволява по-хомогенно разпределение на титаниев двуокис по повърхността на керамичната плоча. Освен това наличието на сребро върху TiO2 (патентован продукт) позволява на Active да бъде ефективна дори при LED осветление.

Active

Самопочистващо действие

Мръсотията се отстранява по-лесно от повърхности, без използването на агресивни почистващи препарати.

Прах и замърсяване, но също така и цигарен дим, почистващи препарати за лична хигиена и помещения с времето образуват петна и водят до разрушаване на повърхности и материали.

Active е фотокаталитична керамика и благодарение на това свойство мръсотията се прилепва по-малко към повърхността й, улеснявайки нейното почистване. Това свойство, наречено самопочистване, позволява почистване на повърхности само с вода и леки почистващи препарати, като се избягват по-агресивните, които обикновено са токсични и по-скъпи. За екстериора, свойството самопочистване позволява да се запази непроменена текстурата и външния вид на керамичните покрития, а дори само дъжда е в състояние да измие и почисти повърхностите, като елиминира високите разходи за поддръжка и възстановяване, изисквани от традиционните екстериорни материали.

Active

Действие против миризми

Миризмата се причинява от молекули с определен състав, чието наличие се възприема от носа и се разпознава като миризма.

Миризмата, обаче, е много труден за измерване параметър, тъй като отразява свойството на определено вещество, което стимулира човешката обонятелна система. Миризмата може да бъде както приятна, така и неприятна, силна или едва забележима, но среда, лишена от миризми, винаги е за предпочитане както в частни, така и в обществени пространства.

Active е в състояние да разгради основните молекули, отговорни за миризмата, по по-ефективен начин благодарение на използването на цифрова технология. Active се характеризира с по-хомогенно разпределение на титаниев двуокис по повърхността на керамичните плочи, и с присъствието на сребро, добавено по подходящ начин към микрометърния слой TiO2, използван в Active.

Приложение

В зависимост от антибактериалните си характеристики, Active е в състояние да унищожи всички видове бактерии от най-често срещаните до резистентните на антибиотици (MRSA), които са повлияни само с помощта на последно поколение антибиотици, а понякога дори това не е достатъчно.

Керамичните плочи Active се препоръчват във всички обществени среди, където високото ниво на хигиена е от съществено значение.

Качеството на въздуха, който дишаме, е много важно за нашето здраве и благополучие. За съжаление живеем във все по-замърсени градове, и то в затворени среди, където прекарваме по-голямата част от времето си (домове, училища, офиси, фитнес зали, магазини и др.). Концентрацията на замърсители идва не само от вън, но и отвътре – поради непрекъснатата употреба на почистващи препарати и продукти за лична хигиена. Активната фотокаталитична керамика е в състояние да елиминира постоянно и непрекъснато замърсяващите молекули, присъстващи във въздуха, дори и най-токсичните и опасни за нас, само с помощта на светлина.

Active е единствената керамика в света, която работи с всякакъв тип осветление, дори и с новите енергоспестяващи LED лампи.

Свойствата на самопочистване прави почистването на повърхностите по-лесно и по-евтино, като се използва само вода и сапун или леки, нетоксични почистващи препарати. При външните повърхности дъждовната вода премахва праха и като цяло мръсотията, причинена от замърсяване, благодарение на фотокаталитичните повърхности на Active.

Чистата и комфортна среда трябва да не съдържа никаква миризма.

“Миризмата на чисто” не съществува!!! Това, което помирисваме, са винаги летливи молекули (ЛОС), присъстващи във въздуха, идващи от мебели, довършителни материали, от продукти за лична хигиена или домакинско почистване. Те са източник на сетивно замърсяване, което е особено смущаващо, но не е добре дефинирано на регулаторно ниво. Добре е да имаме предвид и че в някои случаи миризмата се причинява от силно опасното разлагане на бактерии.

Active Clean Air & Antibacterial Ceramic™ е резултат от години осъзнати усилия и чувствителност, която GranitiFiandre е показала, в посока еко-устойчивост.

Active Clean Air & Antibacterial Ceramic™ е най-новата форма на керамика, която помага да се пречиства въздуха, който дишаме, като предлага по-чисти, по-хигиенични и в крайна сметка по-здравословни настилки, което от своя страна се отразява на околната среда, в която живеем.

Active Clean Air & Antibacterial Ceramic™ превърна плочите GranitiFiandre в изключителен еко-активен, незамърсяващ и антибактериален материал. Всъщност, Active взаимодейства с околната среда, като намалява замърсители като азотния окис и серния окис с до 70%. Те се генерират или от безотговорни промишлени дейности, или от загряване, климатици, цигарен дим, дим, миризми, амоняк, серен окис, бензен и етанол. Освен пречистващите действия материалът има също и антибактериално действие: активно елиминира опасни видове бактерии (като Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae и Staphylococcus aureus), които обикновено повреждат повърхностите и покритията. Те са патогени и на потенциално сериозни заболявания.

Как е възможно всичко това?

То е благодарение на действието на титаниевия двуокис (TiO2), който се прилага върху плочите при висока температура. Чрез просто облъчване със светлина се активира фотокаталитичен процес, който е отоговрен за противозамърсителните и бактерицидните свойства на материала.

Горепосоченото третиране се прилага по иновативен, сложен и ексклузивен производствен метод, развит от GranitiFiandre.

Напълно различен от обичайните и по-нискоефективни системи, базирани на наотехнологии (в днешно време те са противоречиви в научната сфера поради потенциалното си вредно въздействие върху човешкото здраве), методът ACTIVE запазва еко-активните свойства на титаниевия двуокис във времето, като изключва всякакъв риск за човешкото здраве и за околната среда по време на производствения процес: една истинска революция в света на подовите настилки и облицовъчните материали.

ACTIVE Clean Air & Antibacterial Ceramic™ е полезен за околната среда: 1,000 m2 от материала имат същия благотворен ефект като 300 дървета (220 m2 листна повърхност).

ACTIVE Clean Air & Antibacterial Ceramic™ е чист: екстериорните покрития от плочи ACTIVE отблъскват мърсотията, тъй като фотокатализата пречи на смога да полепва по тях. Това практически елиминира нуждата от употреба на почистващи препарати. Просто един дъжд или преваляване ще измие външната фасада от всякакви нечистотии.

ACTIVE Clean Air & Antibacterial Ceramic™ е безопасен: тестове, извършени върху плочи ACTIVE, гарантират ефективността им както при екстериорни и интериорни облицовки, така и при подови настилки. Благодарение на свойствата си, плочите ACTIVE са подходящи (дори препоръчителни) за среда, в която чистотата и хигиената са важни изисквания: жилищни зони, уелнес центрове, хотели, ресторанти, фитнес зали, училища, операционни, лаборатории и болници.