Laminam

 • LAMINAM | A NEW PARADIGM

  LAMINAM | A NEW PARADIGM

 • LAMINAM | Facade

  LAMINAM | Facade

 • LAMINAM| INTERIOR FLOORS

  LAMINAM| INTERIOR FLOORS

 • LAMINAM | Facade

  LAMINAM | Facade

brands laminam

За Laminam

Една нова парадигма

Laminam произвежда керамични плочи с размери от 1000×3000 до 1620×3240 мм и дебелина от 3 до 20 мм.

Хора, идеи, изобретения. Способността да мислиш извън граници, създаване на значими иновации, без влиянието на ограниченията на утвърдените практики. Така се раждат новите парадигми: образцови модели и показатели, които се превръщат в образец, предлагащ нови решения.

 • Perfectly flat and extremely light

  Perfectly flat and extremely light

 • The Laminam pure ceramic slabs

  The Laminam pure ceramic slabs

 • Laminam & Hydrotect®: working together for the environment

  Laminam & Hydrotect®: working together for the environment

Това е Laminam.

Ние стартирахме от задълбоченото опознаване на методите, техниките и продуктите в нашия сектор, за да идентифицираме новите посоки за дейстиве.  Знание, придобивано в продължение на над 40 години в групата, към която принадлежим, и която винаги се е откроявала със способността си да внедрярва иновации в технологиите за производство, процесите, продуктите и логистиката в керамичната индустрия. Laminam е създаден през 2001 г. по идея на инж. Франко Стефани, пионер в керамичната индустрия, който проектира този продукт и създава технологиите, необходими за производство му. Нашето начало е патентоването на технологията на производство на голямо-форматни изключително тънки керамични плочи, които, в първите години от новия век, бяха изцяло нов продукт и дадоха нов импулс на този иначе зрял сектор. От този момент нататък ние започнахме да си представяме нови и иновативни приложения на този материал, използвайки потенциала му до максимум, едновременно в традиционните области на приложение като архитектурата, вътрешните и външни подови и стенни облицовки, както и в нови сектори като обзавеждане и технологии за генериране на енергия от възобновяеми източници. Днес Laminam произвежда еклектични и мултифункционални големи керамични повърхности, които имат различни приложения както в традиционни, така и в специализирани проекти от архитектурата, обзавеждането и дизайна.

Към главната фабрика във Фиорано Моденезе, Италия, се присъединиха два нови обекта, утроявайки производствения капациет: единия в Борготаро (Парма, Италия), посветен изцяло на производството на плочи с размер 1620×3240 мм, и другия в Русия, разположен в Балабаново, недалеч от Москва, резервиран само за производството на плочи с размер 1000×3000 мм.

Серии

Колекция 1000Х3000мм

Колекция 1620x3240x12mm

Технология

 • Laminam Gallery Facade 9

  Силно автоматизирания производствен процес на Laminam се използва за производството на революционна по големина и размери фаша с широка гама от харакетристики и дебелини. По-голямата част от технологиите, използвани от Laminam, са произведени от “System Group”, които винаги са били ключов играч в машиностроителната индустрия, свързана с керамичния сектор. Това гарантира на Laminam достъп до експериментални технологии и процеси, като по този начин осигурява на компанията конкуренто предимство. Производството на Laminam се върти около изключителната пресоваща система за обработка на глини и фелдшпати, които са внимателно подбрани и рафинирани, като превръщат нашите материали в кварц по промишлен път. Сред другите усъвършенствани технологии, използвани в Laminam, са системи за фина декорация на плочите, хибридни бензиново-електрически пещи с ниска консумация, и системи за сухо рязане, които намаляват разхода за вода и почистване. Принципите, залегнали в производствената ни система, са преработката на енергия и рециклирането на сурови материали. Laminam произвежда изключително във фабриката си във Фиорано Моденезе, в сърцето на провинция Модена, и се гордее с изключителните професионалисти, които са на разположение във всички сфери на компанията, от производство до проучвания.

ПРОДУКТОВИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Химическа устойчивост

Химическа устойчивост

LAMINAM е устойчив на органични и неорганични разтворители, дезинфектанти и почистващи препарати. Повърхностите могат да бъдат почиствани лесно, без да се нарушават техните харакетристики. Единственият продукт, който може да причини щети на плочите, е флуороводородна киселина. 

Устойчивост на износване

Устойчивост на износване

LAMINAM е силно устойчив на надраскване и дълбока абразия. Свойствата на плочите остават непроменени дори след интезивна употреба и често почистване.

Устойчивост на замръзване

Устойчивост на замръзване

Средната абсорбция на вода на LAMINAM е 0.1%, като поради това материалът е устойчив на замръзване и подходящ за всякакви атмосферни условия. 

Устойчивост на рисунки

Устойчивост на рисунки

LAMINAM е първата устойчива на графити керамична повръхност. Лесно се почиства и дори най-силните бои могат да бъдат отстранени с лекота.

Гранична якост на огъване

Гранична якост на огъване

LAMINAM има висока гранична якост на огъване.

Екологичност и рециклируем

Екологичност и рециклируем

LAMINAM е напълно натурален продукт. Не отделя никакви елементи в околната среда и може лесно да бъде смлян и рециклиран в други производствени процеси.

Устойчивост на огън

Устойчивост на огън

LAMINAM не съдържа никакви органични материали, следователно е устойчив на огън и високи температури. В случай на пожар материалът не отделя дим или токсични вещества.

Хигиенична повърхност

Хигиенична повърхност

LAMINAM е напълно подходящ за контакт с хранителни вещества, тъй като не отделя никакви вредни елементи. Повърхностите не позволяват образуването на мухъл, бактерии и гъбички.

Цветни качества

Цветни качества

LAMINAM не съдържа органични пигметни и е устойчив на UV лъчи. Дори при подлагането на сурови климатични условия цветовете остават непроменени.

Hydrotect

 • Hydrotect LogoКонцепцията на биоактивната керамика произлиза през 60-те години в Япония, където в лабораториите на Университета на Токио се провеждат серия от експерименти върху оксиди, в опити да се постигне химическа реакция чрез светлината. Експериментите довеждат до първия фотокаталитичен ефект. През 1967г. изследователите Акира Фюджишима /Akira Fujishima/ и Кеничи Хонда /Kenichi Honda/ откриват активния почистващ ефект на титановия диоксид (TiO2), когато е обект на фотокатализация. Те изучават феномена, познат в днешно време като “Хонда-Фюджишима Ефект” и публикуват резултатите от изследването си в статия “Оценка на ефекта от фотокатализатор (TiO2)”, публикувана в списание “Nature“ през 1972г. В конкретния случай, реакцията получена от потапянето на титанов диоксид в кристалната му форма и фрагмент от платина във вода и след излагането им на светлина, водят до получаването на газови мехурчета. По този начин, само с присъствието на светлина и без никаква електрическа енергия, водата се разлага на кислород и водород. Високият капацитет на окисление на TiO2 е известен с това, че е в състояние да унищожи много органични съединения. Въз основа на това, в средата на 90-те години, екип от инженери на японския лидер Тото, разработват и патентоват пасивното почистващо действие на Фотокатализис:Hydrotect. Комбинацията от разграждащото действие на титановия диоксид и предимствата на супер-водоустойчивата повърхност, която под въздействието на ултравиолетовите лъчи е в състояние да намали ъгъла на контакт с водата, проправя пътя за ново поколение самопочистващи се повърхности.

Видео