Lapitec

 • Lapitec® | Лесна обработка

  Lapitec® | Лесна обработка

 • Lapitec® | Съвършеният избор за кухненски плотове

  Lapitec® | Съвършеният избор за кухненски плотове

 • Lapitec® | Идеално облицовъчно решение

  Lapitec® | Идеално облицовъчно решение

 • Lapitec® | Идеално облицовъчно решение

  Lapitec® | Идеално облицовъчно решение

Brands Logo Lapitec 2019

За Lapitec®

АРХИТЕКТУРНОТО ОТКРИТИЕ В СВЕТА НА КЕРАМИКАТА

Lapitec® съчетава в себе си изключителни характеристики, които го правят едно от най-качествените съвременни решения за керамични кухненски плотове. С Lapitec® може да създадете уютна обстановка в дома си и едновременно с това да направите всеки публичен обект и пространство да изглеждат по-елегантни и модерни. Материалът има неабсорбираща повърхност и е устойчив на петна, хигиеничен и лесен за почистване, притежаващ антибактериални и отблъскващи мухъл свойства.

 

 • СЪВЪРШЕНИЯТ ИЗБОР ЗА КУХНЕНСКИ ПЛОТОВЕ

  СЪВЪРШЕНИЯТ ИЗБОР ЗА КУХНЕНСКИ ПЛОТОВЕ

 • Съвършеният пример за италиански стил

  Съвършеният пример за италиански стил

 • ПРОДУКТЪТ, КОЙТО АРХИТЕКТУРНИЯТ СВЯТ ТЪРСЕШЕ

  ПРОДУКТЪТ, КОЙТО АРХИТЕКТУРНИЯТ СВЯТ ТЪРСЕШЕ

Lapitec® залага на своите научноизследователска и развойна дейност, изключителни технологии за създаване на иновации, ноу-хау, качество на продуктите и впечатляващ дизайн – съвременна визия в съчетание с традиционно усещане, с които се превръща в един от лидерите в керамичната индустрия. Това са и основните опорни елементи върху, които компанията е изградила не само своята мисия, но и първия обект за производство на керамични плочи – Lapitec®.

 

Lapitec® предоставя иновативен избор на пазара на керамика чрез своя продукт, съчетаващ в себе си отлични технически свойства, съвременна дизайнерска привлекателност, елегантност, стил и бляскавия щрих на продукт произведен в Италия. 

 

Компанията се стреми да създаде допълнителна стойност, която да зачита околната среда и здравето на хората, устойчива, без да навреди на нашата планета, с мисъл за бъдещите поколения.

За продукта


 • Gcm Lapitec Gallery 19

  Lapitec® е иновативен керамичен продукт от „плътен“ синтерован камък. Предлага се в голямо-формáтни плочи, в които обединява естетическия дизайн и превъзходните механични и физически свойства на керамиката с елегантността, цветовото разнообразие и типичните щрихи и елементи на естествения камък.

Технология Bio-Care

Замърсяването в градовете носи сериозен риск не само за здравето ни, но също така има вредно въздействие върху сгради, паметници и инфраструктури. Основната причина за увреждането на сгради е натрупването на органични вещества, които се отлагат върху повърхността.

 

Bio-Care е линия на Lapitec®, проектирана и разработена за разграждане и измиване на органичните атмосферни частици, които се отлагат върху външната облицовка, като имат също и бактерициден ефект.

 

За постигане на този резултат специфичната линия Bio-Care се произвежда чрез добавянето на специална форма на титанов диоксид (TiO2) по време на производството на керамичните плочи Lapitec®.

 • Lapitec® | Технология Bio-Care

  Lapitec® | Технология Bio-Care

 • Lapitec® | Технология Bio-Care

  Lapitec® | Технология Bio-Care

 

Титановият диоксид е катализатор, който разгражда органичната материя чрез окисляване благодарение на реакцията с естествена слънчева светлина или изкуственото осветление (фотокатализа).

 

Титановият диоксид също така дава супер хидрофилни свойства на Lapitec®, което допринася за усилването на измиващия ефект за отстраняване на замърсяващите частици от повърхността. Тази важна характеристика ни позволява да определим повърхностите на линията Lapitec® Bio-Care като „самопочистващи се“.

 

Научните изследвания също така показват как мощните окислителни свойства на титановият диоксид унищожават бактериите (като ешерихия коли и стафилококи) и плесени, гъбички и микроорганизми, намалявайки произвежданите неприятни миризми.

 

Линията Bio-Care е идеалният избор за места, където трябва да бъде гарантиран висок стандарт на чистота и хигиена с анти-замърсяващи и самопочистващи се свойства.

Зелена визия

Архитектурата обхваща обмислянето на цялото външно обкръжение в живота на човека; не можем да избягаме от това, дори да бихме искали, докато сме част от Цивилизацията, защото това би означавало оформяне и преправяне според човешките потребности на целият облик на Земята, с изключение на най-далечните пустини.

Уилям Морис – конференция в Лондонската Институция, 10 март 1881

 

Lapitec Gallery Green Vision

 

В наши дни, повече от всякога, архитектурата се проектира около опазването и в името на околната среда, и това е движещата сила в цялото проектиране на керамичните плочи Lapitec®. Производството е устойчиво, без да вреди на нашата планета, с мисъл за бъдещите поколения и здравето на хората.

Lapitec® е изцяло „зелен“ керамичен продукт: от производството до обработката, трансформация и краен продукт.

 

Lapitec® не съдържа никакви суровини получени чрез обработка на нефт.

Lapitec® е напълно инертен и не отделя никакви вещества в околната среда.

Когато се бракува, продуктът се рециклира като агрегат, или може просто да бъде депониран във всяка станция за обработка на интертни отпадъци. В случаите, когато

Lapitec® се използва за облицовка на вентилирани фасади, продуктът предлага по-добри топлоизолиращи характеристики в сравнение с други подобни облицовки на пазара.

В съгласие с екологично устойчивата „зелена“ политика, Lapitec S.p.A използват възобновяеми енергийни източници за производство. Инсталирани са фотоволтаични панели върху покривите на 18,000 m² сграден фонд, собственост на компанията.